Tänk vad tiden går fort när man har fullt upp. Bloggen och hemsidan har fått stå tillbaka för arbete, julförberedelser (mat) och diverse annat men nu ska jag försöka summer vad som hänt sen sist.

Mörkt på kvällar och jättetrista promenader med hundarna. Det är cykelbanorna som gäller. Däremellan så lagas det mat för julen och Roland har varit ute i stugan och kaklat, fogat och satt upp en fläkt så att vi kunde vara där under julen. Min dröm om att allt ska vara klart – helst den 22:a – så att man kan vara ledig 23 och bara njuta gick i spillo. Fram till kl 11.00 på julafton höll vi på med mat städning etc. PUH. Jag tror att jag gick 100 ggr med grejor upp till förrådet. Stugan har ju varit mer eller mindre en byggarbetsplats. Men kl 11.00 på julafton åt vi jullunch i uterummet som vi värmt upp genom att öppna dörren in till sovrummet där vi eldade för fullt i kaminen, en infravärmare och ett konvektorelement. Det gick faktiskt väldigt fort att värma upp uterummet. Det tog inte mer än en halvtimma!!! Mycket tack vare att det var plusgrader ute givetvis. Så här ser det ut i stugan när vi städat (!).

Juldagen var min dag (det är den alltid eftersom jag fyller år), kaffe på säng och helt fri från matlagning. Hundarna fick givetvis en promenad. Fint väder och stor skillnad i snömängd mot förra året.

Natten mot annandagen blev desto hetsigare. 03.30 vaknade jag av att Ginny kom och väckte mig. Hon skakade, flåsade och var jätterädd. Stormen hade nått oss. Det konstiga var att Kokki som brukar vara den som reagerar på konstiga ljud, speciellt plåtskrammel, var helt lugn. Maggi – hon hade inte vett att vara rädd utan kröp bara ner hos mig i sängen och stönade. Själv tyckte jag nog att det var rätt obehagligt. Vi har två tallar som står väldigt nära stugan och om dom faller så är stugan i farosonen. Strömmen gick och kom sen tillbaka på några minuter. Det skramlade till och jag låg och undrade vad det var. Till slut gick jag upp och tittade och hittade en plåt från taket som hade blåst ner på altanen. Den tog jag in i uterummet så att det inte skulle skramla så mycket eftersom GInny var rädd. Så försvann strömmen igen men den kom åter efter cirka 20 minuter. Dum som jag var så gick jag inte upp och spolade upp dricksvatten för givetvis försvann strömmen igen och nu kom den inte tillbaka. Jag låg och lyssnade på stormen mellan 03.30 och ca 05.00. Det blåste som tusan och stormbyarna kom ofta. Ca 05.00 blev det helt tyst …. Det var obehagligt …. Lugnet före stormen tänkte jag men tack ock lov hade jag fel. Stormen började ge sig och stormbyarna kom mer sällan och var mindre kraftiga. Till slut lyckades jag somna om.

På morgonen gick vi ut för att titta på förödelsen men allt såg i princip ut som vanligt. En trädgårdstol fick vi ta in från gräsmattan och plastlocket från BDT-brunnen var borta. Det hittade vi så småiningom nere vid vägen. Vi åt frukost och jag tog hundarna på en promenad i skogen. Jag gick stigen upp på hygget mot skogen men när jag närmade mig hyggeskanten stannade jag för nåt var konstigt….. Det var så ljust. Oh skit … där var det ett område på 100 x 200 m som det var ”plockepinn” på. Tallarna låg huller om buller, jag fick gå runt området för att komma på stigen tillbaka till stugan. Efter en bit så gick det inte gå på stigen längre – träd hade fallit över stigen och inne i skogen hade det blivit en glänta. Det området ligger precis i linje med stugan så vi måste haft änglavakt som inte fått en tall över huset, tack ock lov. Så här såg det ut.

Inte konstigt att tallar tippar om de är så här ihåliga de första 3-4 metrarna.

Eftersom vi inte hade någon ström i stugan åkte vi in till stan i stället. Roland jobbar men jag är ledig hela veckan. På tisdag fm var jag på stan och kompletterade lite mat och ett par jeans. Danne hade innebandyträning. Efter lunchen tog jag och Danne hundarna ut på golfbanan för en promenad. Det var väldigt isigt där och Kokki sträckte sig förmodligen. Sen åkte jag och hundarna till stugan igen då vi fått veta att strömmen var tillbaka. Däremot fungerade inte mobilnätet fullt ut utan ville man ha kontakt fick man skicka SMS. Dessutom blev man tvungen att ställa sig på ett speciellt ställe ute på gräsmattan för att SMS:et skulle gå iväg. Det är otroligt vad sårbart samhället blivit. Det blev en lugn kväll med Camilla Läckbergs ”Änglamakerskan”.

Idag så har temat varit VED. Vedförrådet börjar sina men vi har ved liggandes på tomten, de är bara inte klyvna ännu. Jag och hundarna ägnade nån timma åt att flytta om så att vi kan klyva veden i morgon. Avslutar kvällen med SAIK – HV71. Än så länge går det vår väg. 4-0 till SAIK.