I helgen har vi varit hundvakt. Vinna (tollare 4 månader) har bott hos oss medans Vinnas husse och matte var till Sundsvall och gjorde av med pengar. Från fredag kväll till söndag kväll har Vinna bott hos oss. Hundarna har ju träffats en del tidigare. Bl a så tog vi gemensamma luncher ett par dagar förra veckan och tog hundarna med upp i skogen. Hur som helst så var det som att Vinna inte skulle gjort annat än bott hos oss. Hon var hur trygg som helst. Från början var hon som en piraja. Högg åt händer o fötter men med tillsägelser från oss så lärde hon sig snart att ”så gör man inte”.

Vinna är en jättetrevlig hund som svarar upp väldigt bra på korrigeringar, både från oss och de tre svarta (labbarna alltså). Vi lämnade över ”valpvaktandet” till Maggi, Ginny och Kokki. Det var häftigt att se vilka roller de hade. Maggi var den som bjöd upp till bus – ett tag. När Vinna blev för hetsig så sa hon ifrån och slutade leka. Ginny talade på en gång om vart skåpet ska stå och Vinna hade stor respekt för henne. Ändå så lekte de två när vi var ute på promenad. Kokki då – Jo när hon tyckte att Vinna och Maggi busade för hårt inne så gick hon helt sonika och ställde sig bredvid dom och tittade på dom. Helt tvärt så slutade båda att busa utan att hon gjort nåt mer än att bara stå. Häftigt att se.

Skön stil

Inbjudan till bus – mottages utan tvekan

Helt underbar dag att vara ute i skogen på. Vi passade på att ta en långpromenad.

Vart tog dom vägen?

Lita trött efter promenaden.

Fredag kväll var det inte nåt trevligt väder. Blåst och regn. Dessutom hade vattennivån stigit 1.21 m. Bryggerna i Saltvik var under vatten och de flesta sjöbodar hade fått in vatten. Nere hos vår granne så gick vattnet ända upp till stenmuren och Danne fick gå ner och rädda gräsklipparna som stod under vatten i sjöboden. På lördagen så hade nog vattnet sjunkit undan med 50 cm.

Tidigare i veckan så har vi åkt in till stan på kvällspromenaden. Våra hundar är ju inte riktigt vana att gå på stan så vi tyckte att det var lika bra att börja träna det nu när det är mörkt och man annars är hänvisad till cykelbanorna. Det blev väldigt många stopp och väldigt mycket luktande.

Vilka har varit här tro …..