23 november och fortfarande inte en snöflinga. Helt underbart om man jämför med de två senaste åren då vi i det närmaste drunknat i snö. Jag kommer inte ihåg när man kunde jaktträna hund i november senast. Tyvärr är det mörkt när man kommer hem från jobbet så det blir till att använda helgerna.

Vi har varit riktigt duktiga och tränat varje helg nu ett tag. I söndags var vi vid båten (SSRK-båten) och tränade. Vi passade också på att ”vintra” den genom dra upp den på land. Träningen idag bestod av sök. Som vanligt började vi med kaffe för att hundarna inte ska få så höga förväntningar på att nåt ska hända.

Det var främst de unga hundarna, Maggi och Saga, som fick jobba idag. Vi gjorde tre sökområden med 4-5 dummisar i varje. Saga började vid ett område och tog där in två apporter. Maggi fick sitta bakom passiv. Sen förflyttade vi oss till nästa sökområde. Samma sak där, Saga jobbade och Maggi var passiv. Sen blev det ytterligare en transport till det sista sökområdet och samma sak där. Terrängen var på två av sökområdena ganska stenig så hundarna fick jobba. När Saga gjort sitt la vi ut alla dummisar igen och sen började vi om och Maggi fick jobba och Saga vara passiv. Båda hundarna gjorde jättefina jobb. Maggi var lite het i passiviteten i början men det avtog efterhand. När de unga hämtat in sina apporter så fick de gamla, Kokki och Ginny, städa och plocka in de apporter som var kvar.

Lite bilder från träningen

På söndagkväll var det åter dags för lydnadsträning. Vi fick vara inomhus då det var alldeles för blött på planen. Maggi tyckte att det var skitkul. Hon var på alerten hela tiden … mer morsan, jag vill jobba mer morsan. De moment vi körde var början på klass 2 hoppet och fjärrdirigeringen. Vi hann också med apporteringen. Maggi är lite slarvig vid upptagen (även på jakten) och vill gärna ta apporten på kanten, inte mitt i. Vi avslutade med platsliggning som vanligt. Idag hade Maggi kontakt med mig hela tiden.

För att ”fördriva tiden” när man inte har nåt annat att göra (??) så har jag rullat nästan 500 köttbullar på två kvällar smiley. Dannes innebandygäng brukar alltid äta tillsammans före sina matcher och kommande helg så är det vi som ska fixa maten. De har nästan jämt fått pasta så vi tänkte fixa potatis o köttbullar. Med hjälp av matberedare och stekning i ugn så gick det förvånansvärt bra. Det var ju toppen att steka köttbullarna i ugn, man slipper stekoset.